discodans disco turneringsdans dans børn danseskole Aarhus RisskovHvad er Disco

Når vi snakker Disco som stilart på en danseskole, så befinder vi os langt fra 1970'ernes John Travolta, disco rulleskøjter og trumpet bukser. Danseskoledisco er derimod en stilart der danset til typisk elektronisk musik, med koreografier i højt tempo, med højt energiniveau og massere af akrobatiske spring og bevægelser i både luften og gulvet, sammensat med forskellige stationære dansetrin. Stilarten falder derfor typisk i en af de hurtigere kategorier, hvor discodanseren bliver udfordret på både sin styrke, smidighed og kondition, samtidig med at de rene linjer stadig skal holdes.

Du vil derfor ofte se, at Disco som stilart trækker på en række forskellige stilarter i danseverdenen, hvor elementer fra blandt andet Ballet, Jazzdance og Contemporary er blevet tilpasset discoens hurtige tempo og høje energiniveau i discodanserens koreografier. Derudover benyttes der også elementer, som du kan genkende fra både akrobatik og springgymnastik, særligt i de dele af discodanserens koreografi, der sker med spring op i luften.

 

Disco hos BEAT FABRIKKEN

Når du går til Disco hos BEAT FABRIKKEN, vil du opleve, at vi i høj grad arbejder med din styrke, fleksibilitet, udholdenhed, kondition, kropskontrollen og balance, så du får de mest optimale forudsætninger for at kunne fremføre din koreografi, præcis som du havde forestillet dig. Vi træner både forskellige sammensætninger af trin, springteknikker og bevægelse over gulv, som du kan bruge til selv at sammensætte din koreografi i tæt samarbejde med vores instruktører, ligesom du løbende også vil få feedback på din dans, teknikker og spring, så du er i konstant udvikling som danser.

Hos BEAT FABRIKKEN lægger vi også stor vægt på, at vores discodansere får en ordentlig opvarmning og introduceres for udstrækningsøvelser, som de også kan bruge derhjemme eller i fritræningssalene imellem holdtræningerne, da vi ved, at den fysiske udvikling af kroppen kan tage tid, men at den rette styrke og fleksibilitet er vigtig, når man danser disco.

 

Disco som turneringsdiciplin

Udover at være velegnet som god konditionstræning, så kan du også bruge vores discohold til at tage ud til turneringer både nationalt og internationalt med din koreografi. Der er hvert år flere turneringer, hvor dansere på alle landets danseskoler mødes og turnerer mod hinanden iført farverige kostumer, der passer til musikken, som de danser til. Til discoturneringerne er der mulighed for at deltage i kategorierne solo, duo, grupper og formation, indenfor den aldersgruppe og det niveau, som passer til dig på baggrund af din alder og turneringserfaring.

Vores Samarbejdspartnere