breakdance børn breaker danseskole Aarhus Risskov hiphop

Hvad er Breakdance

Breakdance som dansestil er opstået som en gadedans med oprindelse i hiphopmiljøet i New York i 1960'er. Stilarten kom først til Danmark i 1983 blandt unge B-Boys-grupper på strøget på Vesterbro i København.

Breakdance er en del af hiphop-kulturen, og er en dynamisk dans med massere af energi, power og styrke, og består blandt andet af stilene TOPROCK, UPROCK, FOOTWORKS, POWERMOVES, og FREEZES. Breakdance er derfor også en undergenre til dansestilen Hiphop, og trækker på flere elementer af hiphoppens forskellige undergenre.

Breakdanse er derfor en dansestil, hvor du får prøvet kræfter med mange forskellige elementer og trin for at imponere publikum på gaden eller til breakbattles, når du i teams eller solobreaker battler mod andre breakere om at have de bedste, fedeste og mest imponerende moves til musikken.

 

Breakdance hos BEAT FABRIKKEN

Hos BEAT FABRIKKEN er vi et af landets førende danseskoler indenfor breakdance, og vi har breakhold på tværs af aldre og niveauer, så du også kan komme til at lære breakdance uanset om du har danset andre stilarter før, er nybegynder eller skal fortsætte med at udvikle dig som breaker. Selvom breakdance traditionelt er blevet opfattet som en "drenget"-dansestil med massere af B-Boys, så forholder det sig ikke sådan længere. Hos BEAT FABRIKKEN har vi flere seje og dygtige B-Girls på holdene, som tager til battles, camps og workshops sammen med alle vores breakere og som klare sig rigtig flot. Du må derfor ikke undlade at prøve vores breakhold af, fordi du er bekymret for om piger kan break - fordi det kan de!

Vi sørger for løbende at træne nye moves, elementer fra hiphoppens andre undergenre og elementer, så du kan blive godt klædt på til breakbattles og fester med klassekammeraterne og vennerne, hvor dine moves er en sikker vinder!

Vi træner både grundteknikker, balance, kropsholdning, styrke, fleksibilitet, udholdenhed og rytmeforståelse, så du hver træningsgang får skubbet grænserne for, hvad du kan. Vi træner desuden også i at battle, god skik til battles, improvisering og at vælge trin og moves der passer til musikken, så du i dine battles kan tænke både kreativt og musikalsk og give publikum et SHOW. På vores breakhold kommer du derfor til at udvikle dig både som breaker, og som danser generalt, hvor du får færdigheder og kompetencer med dig, som du også kan bruge inden for andre dansestile, så du kan blive en dygtig go alsidig danser, mens du har det sjovt med dine instruktører og breakerkammerater.

 

BEAT FABRIKKEN gør en aktiv indsats for det danske breakmiljø

Hos BEAT FABRIKKEN mener vi, at en stor del af danseglæden også ligger i at komme ud af træningssalen og optræde til shows, deltage i battles eller bare have mod på at vise familie og venner sine nyeste moves. Vi involverer os derfor aktivt i at skabe et breakmiljø i Århus og resten af Danmark for at vores breakere kan komme ud og bruge deres dans. Vi organisere flere gange om året battles, camps og workshops både i vores eget studie i Århus, og ude i landet i samarbejde med kommunerne og diverse kulturfestivaller. 

Hvis du er medlem hos os eller følge med på vores sociale medier, vil du derfor løbende modtage informationer om hvor vores næste breakevent finder sted, og hvordan du kommer med. Du kan finde vores forskellige sociale medier her.

Vores Samarbejdspartnere