børnedans børn MGP Ramasjang danselege danseskole Aarhus Risskov hiphopHvad er Børnedans

Børnedans som dansestil kan lyde meget udefineret og mystisk, og det er det nok også. Grundlæggende kan man sige, at børnedans i sin simpelthen går ud på at introducere de mindste børn for danseverden og sætte gang i danseglæden. Med børnedans får dit barn derfor lov til at prøve kræfter med en lang række af de stilarter, som danseverden har at byde på gennem forskellige musiklege som børnerne kender fra børnehave, hjemmefra, juletræsfester og forskellige sanglege. Vi gør derfor dansen til en del af barnets fysiske udvikling, hvor vi gennem dans og leg udvikler kropsbevisthed, koordination og udforsker glæden ved bevægelse til musik som børnene kender og kan synge med på. På den måde stimulerer vi også barnets danseglæde og samværet med de andre børn på holdet, da børnene både danser sammen med hinanden, til hinanden og hver for sig, når de danser børnedans.

Når dit barn danser børnedans, får barnet derfor også mulighed for at prøve nogle af de forskellige stilarter inden for danseverdenen af, så de selv prøve af hvad netop de synes er sjovest og på sigt vil forsætte med at danse, eksempelvis MGP og Ramasjang-danse, TikTok-danse, Hiphop, Showdance, standard- og latindans (også kaldet pardans eller Sportsdans) og Breakdance.

 

Børnedans hos BEAT FABRIKKEN

Hos BEAT FABRIKKEN ved vi, at danseglæde ikke har nogen alder, og vi tilbyder derfor børnedans helt ned til 2 årsalderen, så børnene kan komme igang med at bevæge sig til alt deres ynglingsmusik. Vores dygtige instruktører sørger derfor også for løbende at udvælge sange, som børnene synes om og genkender fra eksempelvis MGP, Ramasjang og de nyeste børnehits, så vi sammen med børnene kan have detjosvt og få en god oplevelse med dansen i en legende og uformel dansetime, hvor børnene slet ikke opdager, at de samtidig træner deres generelle kropsbevisthed, koordinationsevner og musikforståelse.

Vores ønske er, at børnene fra en tidlig alder får en introduktion til de mange skønne stilarter, som danseverdenen har at byde for, og bliver så glad for at danse, at det fortsætter i mange år frem, da dans både giver godt humør og massere af god motion. Hvem ved, måske dit barn kommer til at danse resten af sit liv, når først de kommer med på et af vores børnedanshold?

Efterhånden som børnene bliver ældre, vil de i højere og højere grad blive opfordret til at prøve nogle af vores andre stilarter af, hvor de kan komme til at specialisere sig indenfor alverdens stilarter, ellre forsætte med at danse med på en masse forskellige af vores hold, så de kan fortsætte som alsidige dansere. Vi hjælper og støtter selvfølgelig børnene løbende i, hvad de synes er sjovt at danse og ligger en stor indsats i at vejlede børnene i, hvor de vil trives bedst, når de engang skal vælge en retning, når de er blevet lidt ældre.

Vi ser ofte, at vores børnedansere fortsætter hos os i mange år på vres forskelige hold, herunder vores elite hold indenfor Showdance og Hiphop, eller fortsætter som elite Sportsdansere, hvilket vi fortæller os selv blandt andet betyder, at børnene er glade for at danse hos os.

Vores Samarbejdspartnere